Jednomasowe stalowe koło zamachowe ze wzmocnionym sprzęgłem do wszystkich silników Ford Focus 2500 z podwójną koroną do czujnika prędkości obrotowej i rozruchu Turbo, kod silnika KM ze wzmocnionym zespołem sprzęgła hamulca i wzmocnioną tarczą dociskową bez odzysku zużycia, do zastosowań do 400 KM i powyżej.
Audi TT MK1 1800 20v Turbo 150 - 180 KM Zestaw jednomasowego koła zamachowego ze wzmocnionym sprzęgłem ProtoXide w komplecie ze wzmocnioną tarczą dociskową Sasch Performance i tarczą sprzęgła hamulca
Lekki, stalowy zestaw koła zamachowego ze wzmocnionym sprzęgłem do Lancii Delta 2000 16v, wyposażony w 6-płytkową miedzianą tarczę i wzmocnioną, ciągnioną tarczę dociskową sprzęgła. Idealnie kompatybilny z Fiatem Coupe 2000 16v Turbo.
Zestaw z koła zamachowego stali specjalnej mono-wyprodukowanej w celu dostosowania konkretnej dysk ze sprężynami dociskowymi wraz z płytą dociskową wzmacniania.
Zestaw koła zamachowego ze specjalnej stali jednomasowej ze wzmocnionym sprzęgłem z tarczą okładziny hamulcowej z elastycznym sprzęgłem z podwójnymi dużymi sprężynami. Może być montowany w Fiat Multipla z silnikami 1.9 8v JTD 120 KM, Grande Punto JTD
Zestaw wyścigowego jednomasowego koła zamachowego Volkswagen Scirocco 2000 140 KM Turbodiesel w komplecie ze wzmocnioną tarczą dociskową Sasch Performance, inna wersja z większym obciążeniem niż wzmocniona wydajność Sasch dla tego modelu i tarczą sprzęgła Ferodo z oplotem miedzianym w mieszance ProtoXide.
Wzmocnione koło zamachowe i zestaw sprzęgła z jednomasowym kołem zamachowym z lżejszej stali, specyficzne dla samochodów Fiat Doblo, Opel Combo 1600 MJET, wszystkie silniki, w tym wersja 2021
Wzmocnione sprzęgło z jednomasowym kołem zamachowym AUDI TT 1800 TFSI 160 KM kod CDA w komplecie ze wzmocnioną tarczą dociskową i dedykowaną tarczą sprzęgła ze specjalnej mieszanki ferodo.
Jednomasowe stalowe koło zamachowe do wszystkich silników Ford Focus 1500 16v Turbo kod M8DD 150 KM ze wzmocnionym miedzianym sprzęgłem i wzmocnioną płytą dociskową do zastosowań do i powyżej 400 KM!